Midden in de winter kwam ik erachter dat er een onoverwinnelijke zomer in mij heerste.
Albert Camus

Ik ben opgeleid als contextueel én gestalttherapeut. Dit betekent dat ik niet graaf in je verleden maar als je verleden jou vandaag/het hier en nu bepaalt dan ga ik daar wel met jou naar kijken.  We gaan aan de slag met als doel dat je meer voelt, dat het duidelijker wordt wat jij wilt en nodig hebt (je gevoelens zijn hierbij vaak een uitstekend kompas). Dit betekent dat ik naast jou wandel, ik zoek mee, ik heb niet de pretentie dat ik de antwoorden weet op jouw levensvragen maar ik zoek met je mee en ik zet mijn kennis en ervaring in om je te ondersteunen en jouw weg te vinden.

Mensen komen vaak in therapie omdat het leven hen confronteert met moeilijkheden. Ik weet dat het één van mijn sterktes is: ik kan erbij blijven als het moeilijk is, ik kom niet mee in de put zitten maar ik begrijp wél hoe lastig het is als je er niet uitgeraakt. Ik heb geduld, ik blijf je ondersteunen en aanmoedigen zodat je de kracht vindt om door te gaan.  Soms maakt dit het gevecht alvast wat minder eenzaam. Het kan raar klinken maar wat mijn cliënten erg appreciëren –misschien net in deze moeilijke tijd – is mijn gevoel voor relativering en humor.

Mijn ervaring is dat als mensen meer durven voelen (en aan de slag gaan met lastige gevoelens zoals angst, verdriet en kwaadheid), de gevoelensknop ook luider kan voor wat de fijne gevoelens betreft (liefde, geluk, dankbaarheid). Het is niet omdat het leven voor zwaarte zorgt dat de therapie dat ook moet doen, er is plaats voor lucht, plezier, ruimte en lichtheid zodat er terug bewogen kan worden.

Om jou op de beste mogelijke manier te ondersteunen volg ik regelmatig bijscholingen en investeer ik in regelmatige supervisiemomenten.